4 passes i 6 remuntes

Rambla de Catalunya 77

Rambla de Catalunya, 67
Quan ens apropem a l'estiu i el sol comença a escalfar més del compte, m'agrada refugiar-me en l'ombrívola Rambla de Catalunya. A més, com que és relativament poc transitada per turistes i indígenes, si ho comparem amb el veí Passeig de Gràcia, puc entretenir-me mirant els edificis o fins i tot fotografiar-los, sense el risc de rebre cops.o de quedar-me sense cartera.

Fa uns dies, en sortir de la feina, vaig dedicar-me a aquest plaent esport. 
Rambla de Catalunya, 61

















Quan vaig arribar al carrer Aragó, vaig alçar la vista i -oh horror!- vaig començar a veure despropòsits en forma de remuntes. 

Aragó, 249


Vaig resistir aquesta demoníaca visió només un illa, però quan vaig aturar-me al carrer València l'objectiu de la càmera ja havia fotografiat ni més ni menys que sis remuntes!!!

Rambla de Catalunya, 60

El fantasma de José María de Porcioles ens persegueix... 

Rambla de Catalunya, 68

Comentaris

  1. I la cosa no ha canviat gaire. Ens cal una normativa del paisatge urbà que posi límit a la destrossa urbanística de la ciutat. Remuntes, façanes, botigues, rètols, comerços històrics, trames urbanes... I a un dels crims més grans, del qual mai se'n parla: es respecten les façanes de cases protegides però es malmeten els interiors.

    ResponElimina
  2. Cert, hi ha molta feina a fer encara, la Rotonda n'es un exemple recent, aparentment pot quedar enganyosament presentable vist des de fora, però per dintre s'ho han carregat quasi tot. Empremta NN, que ara va de gran restaurador i paladí de la defensa del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Veure per creure.

    ResponElimina
  3. Aquesta pràctica que descriviu és molt típica entre els hotels que es construeixen a l'Eixample. Fan veure que restauren. I m'agradaria saber si s'estalvien molts diners alhora de demanar permisos a l'Ajuntament; suposo que no deu ser el mateix obra nova que restauració: potser fins i tot reben algun ajut...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Dada corrupta (IX): Antic portal de Portaferrissa

Dada corrupta (IV): Confiteries Guillermo Llibre vs Llibre i Serra

Dada corrupta (II) La Farmàcia Gibert de Gaudí al carrer Canuda